Tisztább képet!…

Sietek kijelenteni, hogy az én készülékem jó, a kép mégis homályos alkalmanként összecsúszik, összemosódik. A hiba feltehetően a KTV túlsó végén keresendő. Azt látom, hogy minél több írás jelenik meg a Krónikában e témáról, annál zavarosabb, annál maszatosabb a kép. Az illetékes szakértők és nem szakértők elbeszélnek egymás mellett. Az egyik az emberi méltóság elvesztése miatt aggódik, holott azt legkevésbé az ellenzék veszélyezteti. Egyébként is az emberi méltóságot leghatékonyabban Strassburgban védelmezik. A másik írás pedig csúsztatással vádolja meg az ellenzéket, ámbár az ellenzéknek sohasem állt módjában a „csúsztatás”, egyszerűen nincs eszköze hozzá. Tehát mindenki másról beszél inkább, minthogy tiszta, világos beszéddel egyszer s mindenkorra tisztázná az ügyet. Mert hát valljuk be, ettől bonyolultabb, szerteágazóbb ügyet is megoldottak már az önkormányzatnál lazán, könnyedén. Bráz György képviselő úr sem könnyített a megérthetőségen, mert nem arról írt, amikről az érdeklődő polgárok is tudni szeretnének. Nevezetesen, nem írt arról, hogy az 1995-ben bérbe adott vagyon hány vételi helyet tartalmazott, s hogy azóta gyarapodott-e új előfizetőkkel, ha igen, akkor hánnyal. Nincs képünk arról, hogy a 6600 vételi helyből hány volt az önkormányzat tulajdonában, mielőtt az eladás megtörtént. Azt gondolom a városlakóknak joguk van megtudni, megismerni a valós helyzetet, mert ez közös vagyon – enyém, tied, övé – egyszóval a városé; és nem hitbizomány!
Néhány gondolat még – „A tényszerűség is fontos” – Csikász Gabor írásához.
Abban egyetértek az írás szerzőjével, hogy sértő, ha valakit érdemtelenül degradálnak. Csikász úrtól ugyanis megtudtuk, hogy ő nem az alpolgármester úr főtanácsadója, mint ahogy Török Dezső képviselő úr állította – hanem a Polgármester úr és az Alpolgármester úr legközelebbi munka társa, azaz főtanácsadója. Török képviselő úr bizonyára megköveti majd e fatális tévedésért.
A világért sem akarok belekontárkodni a főtanácsadó úr dolgába, de a KTV ügyében, az Ön helyében a következő tanácsot adtam volna a polgármester úrnak. Világíttassa at minimum két, de még jobb, ha három független szakértővel az eladni kívánt vagyon állagát (több szem többet lát, vak tyúk is talál szemet stb.). Így talán a vevő is és az eladó is reálisabb képet kapott volna a portékáról. De még azt is főtanácsoltam volna, hogy írjanak ki pályázatot és legyen versenytárgyalás a majdani vevők között. Talán százmillióval több kerülhetett volna a közös kasszába. No persze tudom, hogy ez egy laikus ötlete, és hat a Főtanácsadó mégis csak Ön!

Szóljon hozzá!

Kötelező

Kötelező, Nem nyilvános