Vélemény

Kedves Ákos!
Frappáns, ugyanakkor visszafogott és nagy önuralomról tanúskodó levelet küldtél ezeknek az idegenszívűeknek. Örök dilemma, hogy kell-e, érdemes-e, van-e értelme a válaszadásnak egy-egy ilyen alja írásra?! Le kell – e szállnia a mindenkori válaszadónak az “alvilág” szintjére azért, hogy igazukat bizonygassák?! Egy egészséges, erős nemzeti önazonossággal bíró nációnál természetesen nem kell, ott elegendő egy szánalmas mosoly. Ám a mi esetünkben más a helyzet, mert rajtunk már, nem gyógyítható sebet ejtettek és ejtenek folyamatosan. A nemzeti identitástudatunkat kezdték ki s ölik naponta tervszerűen, előre megfontolt szándékkal. Lépten – nyomon gúny tárgyai vagyunk, nem kímélnek semmit ami nekünk fontos és ami nekünk szent. A legújabb éppen a szóban forgó cikk, amelynek szerzői nem átallották lehúzni magukhoz, Anonymust, Bonfinit, Bél Mátyást és Arany Jánost is.
Naponta mocskolnak bennünket, próbára téve türelmünket, ez feljogosíthat  az önvédelemre minket. Kinek-kinek tehát a maga helyén kell helytállnia lehetősége, és képessége szerint. A tét, megmaradásunk a Kárpát-medencében. Könnyeden kitörölhetnek bennünket az élő nemzetek sorából. Beteljesedhet a Herder-i jóslat, csakhogy nem a szláv és germán nyelvtenger lesz vesztünk okozója hanem annál sokkal gátlástalanabb, sokkal gonoszabb erő. Azok törnek ránk orvul, sunyin (idegen zászlók alatt vásárolják fel Magyarországot) akik az “Ígéret Földjét” tekintik bölcsőjüknek. Ám ott nem érzik jól magukat, mert másképp vannak “kódolva”. Kell tehát egy hely, egy telep ahol majd jól érzik magukat. Hogy kik ők s milyen módon nyomulnak, megtudhatjuk ha elidőzünk egy kicsit, Arany János A poloska című rímes prózájánál. Íme:”-Mint polgár:kozmopolita/ ő nem mondja:”si est vita-non est ita”/-hanem megindul apraja,véne/hazát keresni ott”ubi bene”. -Kiválóan ügyes telepedő/ha egyszer ráülhet,övé a lepedő,/-lepedővel az egész nyoszolya/aztán a ház legkisebb zugolya/-pár nap múlva hemzseg a gyarmatos,/-ha nem tetszik, pusztuljon a lakos!”  Hát ennyi! Szeretettel:Misi
2009. május .

A fenti véleményt 2009- ben fogalmaztam meg amikor egy a magyarságot gyalzó írásra válaszoltál , sajnos az írásod megjelenési helyét nem jegyeztem fel.

Szóljon hozzá!

Kötelező

Kötelező, Nem nyilvános