Zsófika 4-5évesen diktálta mesék

FECSKEMADÁR ÉBRESZTI A FALUT…

A fecskemadár ma korán ébredt elhatározta, hogy most ő ébreszti a népet.Örültek is néhányan a népek egy kettő azt mondta jó, hogy felébresztett. Más emberek azt mondták hagyja békén őket, ébresztgessen másokat akik örülnének. Szegény fecske azt hitte mások is örülnek. A kis buta fecske mikor felébredt azt hitte minden ember örülne, de ez nem jött be! Fecskemadár hazarepült és gondolkodott egy keveset, egyszer határozott egyet elköltözik máshova ez az ötlet jó lesz! Bepakolt ami kell a nagy utazáshoz, néhány kukacot ott is talál gondolta magában. Azzal elrepült sebes szárnyakkal valami helyre. Repült, repült amíg nem talált egy jó helyet, addig repült, repült amíg el nem ért Afrikába. Ott aztán örült aztán azt gondolta, hogy soha többé nem ébresztgeti a népet! Ahogy elmondta kezdett fészket rakni, alakult is a fészek egyre szebb lett és puhább. Hamarosan kész lett, a fecske is elfáradt, lefeküdt a fészkébe és pihengetett. Pihenés közben azt gondolta, hogy jaj de elfáradtam jaj de jó , hogy elkészült a fészek még ma. Mikor már pihent eleget kezdett éhesedni gondolta keres néhány kukacot lassan , lassan eljött az éjszaka a kis fecskének hiányzott az otthona. Azt gondolta magában de rossz, hogy elköltöztem. Nem baj holnap visszarepülök. Hamarosan eljött a reggel és a kis fecske neki indult az útnak. Lassan , lassan hazaért és hú de megörült. Senki nem bírta elképzelni mennyire örült. Örömében repdesni kezdett és azt mondta örömében, hű de jó hű de jó , hogy hazaértem. Nagy, nagy örömében elfáradt és lefeküdt a selyem puha ágyába. Azért mondtam el ezt a kedves kis mesét, hogy örüljenek felnőttek és gyerekek!

A PÓRUL JÁRT MACSKA!

A házban csend van kis egér lopakodik a konyhába. Ám de nem olyan könnyű, mert cirmos a macska ott leselkedik a konyhában mivel érzi , hogy egér van a házban. Az egér egy óvatlan pillanatban áthalad a sajt egyik lyukában , de a macska sem rest utána fut és felborít mindent futtában. Futottak, futottak míg az egér fel nem futott a könyvespolcra. A macska nem látta ám , hogy hova futott körülnézett futtában, és ahogy nézett, nézett a könyvespolcnak ütközött. Így mondtam el a pórul járt macska történetét, hogy milyen ügyetlen volt a szerencsétlen macska!

A KIS TÖRPE

Az erdőben a gombaházban kis törpe lakik békésen éldegélve. Egy napon jó időben a törpe úgy határozott, hogy kimegy a tóhoz úszni egyet . Úszott egyet és ment a rétre virágot szedni. Szedett is egy akkora csokorral, hogy olyat még senki se látott. Bement a házába és vízbe tette a virágot. Aztán kiment megint és elment vissza a rétre ott talált egy soklevelű virágot. Tetszett is a törpének le akarta szedni de olyan hosszú volt, hogy nem bírta leszedni. Aztán ment tovább és talált egy katicát annak ráült a hátára és a katica felszállt – gondolta magában ilyet még sose láttam, sokáig repült a manó, pont estig, addigra a katica pont le is szállt az ő kis háza elé. A manó leszáll és bemegy a kis házába lefeküdt és mély álomba zuhant, a mi kis törpénk!

A NAPRAFORGÓ ÉS A CSÚNYA KUKAC!

Volt a kertben egy aranyos napraforgó. Boldogan éldegélt a kertben, azon a napon nem volt boldog mert kukacos vendég érkezett. Jaj , jaj most mit tegyek ez a ronda kis féreg elcsúfítja az én gyönyörű szirmaimat. Szegény kis napraforgó kiabált de ez nem segített a kukac egyre jobban rágta a napraforgó szárát. A napraforgó gazdája úgy döntött , hogy meglocsolja a virágját. Kiment a kertbe nagy boldogan és ahogy meglátta a síró napraforgót és a kukacot neki borult a kukacnak és elhajította aztán azt mondta: menj innen ne rágd meg az én kis napraforgómat! A virág pedig a hosszú naptól lepihent és elaludt!!!

Szóljon hozzá!

Kötelező

Kötelező, Nem nyilvános